Saturn-Pluto i Stenbukken

Vi tager magien tilbage

Photo by Simon Matzinger on Unsplash

Saturn-Pluto i Stenbukken

Den svære fødsel

Frustrationen og faslåsheden bygger sig stadig op. Mange af os føler os i denne tid fastlåste i en skruetvinge, som bare strammes mere og mere.

Der har været så meget snak om hvad Saturn-Pluto konjunktionen kommer til at betyde. Jeg synes også at den tid vi befinder os i lige nu ligner Armageddon, med forfærdelige billeder fra skovbrande i Australien, og det der ligner en nærtstående udløsning af en tredje verdenskrig imellem Vesten og Islam, efter amerikanske angreb på højtstående militærfolk fra Iran og Irak. I Danmark ser vi det mest ved de mange, mange afsløringer af korruption i det offentlige og sammenbruddet af de offentlige institutioner, som vi alle sammen plejede at stole på, såsom Skat, Sundhedsvæsen, Politi og Militær.

Det er virkelig lorten, som kommer op til overfladen nu, og bliver set som det den er. Hvis noget har været skjult, så kommer et for en dag nu. Og det er jo det, som medfører den nødvendige forandring!

Det er en noget intens tid, som vi befinder os i, men astrologisk sker der snart noget, som vil løsne lidt op og gøre det nemmere at handle.

Ja, Uranus går direkte i 2 grader Tyren på fredag d. 10. januar. Og det er samme dag som Fuldmånen i Krebsen, der vil være ret potent, og som jeg tror, kan bringe et lys i denne mørke tid.  Det sker 2 dage før den meget omtalte Saturn-Pluto konjunktion, som vil være eksakt på søndag d. 12. januar.   

Uranus’ bevægelse fra retrograd til direkte, set fra vores synspunkt her på jorden, er med til at gøre spændingen større lige nu, selvfølgelig sammen med Saturn-Pluto. Planeter er stærkere, som at de ”brænder et hul i himlen”, når de stopper deres bevægelse. Især de langsomme ydre planeter, som Uranus.

Saturn-Pluto-konjunktionen bevirker, at de fundamenter som trænger til at blive fixet, repareret eller skiftet ud, de bliver det.  Ellers braser de sammen, og et nyt fundament må bygges op. Det er selvfølgelig en svær tid, fordi lige nu er kaos udløst, og vi mister vores fundament. Men det er noget som skal til, og jeg tror ikke at vi endnu ved, eller kan se, hvad det nye fundament kommer til at bestå af.

Der er mange bud – men jeg tror bare at vi må sande, at vi simpelthen ikke kan vide det. Endnu. Derfor kaos, derfor angst. Jeg tror dog at Uranus’ bevægelse, to dage før konjunktionen er eksakt, giver et fingerpeg om retningen.

Men nej, jeg tror ikke at det betyder at Greta Thunberg bliver ny præsident eller lignende. For Greta Thunberg er heller ikke ’ren’, og repræsenterer på mange måder også en ’kejsernes nye klæder’ i sin karakter. Hvis vi vil reelle klima-hensyn, så kommer de tiltag der skal gøres til at gøre ondt, især på den yngre vestlige generation, som aldrig har kendt til at mangle. Men det kan godt være at det er der vi skal hen. Eller måske – bliver tvunget hen? Jeg skal nok lade være med at remse op hvad det må indebære, men bare sige, at det ikke er hjemmestrikkede karklude, hyggelige togture og vegetar-retter, som skal til. Lige nu opfatter jeg det som om der slet ikke er nogen ærlig diskussion om klimaet, men derimod en lang række identitets-markører, som den ene eller den anden gruppe tilslutter sig, imens intet bliver gjort. Så der vil komme til at ske noget på det område, tror jeg. Vi mennesker er blot sådan indrettet, at vi kun handler hen imod noget som er mindre komfortabelt, når vi pinedød bliver tvunget til det.

Den sidste gang Saturn-Pluto konjunktionen fandt sted i Stenbukken var i 1517, og få dage efter sømmede Martin Luther 95 teser imod aflad op på slotskirken i Wittenberg. Derefter ændrede samfundet sig markant, men ikke med ét. Det er nærliggende at forestille sig, at der op til, under og efter, har været en enorm spænding i samfundet; en afdækning af den katolske kirkes korruption, som har udløst en generel modstand i befolkningen imod den katolske kirkes mafiaagtige metoder (når det kommer til betaling), og en følelse af at der må ske noget. Den katolske kirke var DEN største magtfaktor på den tid. Mon ikke også den katolske kirkes tab af magt har medført en oplevelse af eksistentielt og økonomisk kaos, og usikkerhed på i hvilken retning man skal.  Protestantismen var noget nyt, det var ikke tænkt før. Det var umuligt før at forestille sig, at man kunne tilbede Gud på den måde, uden pynt, glitter og penge.

Og på samme måde tror jeg ikke vi kan se hvad der kommer efter det vi har nu. Den aktuelle magt ligger i samfundets institutioner, som vi på en måde længe har fulgt blindt. Nu stiger lorten op til overfalden. Og der vil formentlig ske et opgør med deres magt. Det som kommer efter må blive noget Vandmands- og Uranus-agtigt. Frihed, Lighed og Broderskab, the internet edition. Da Uranus står i Tyren, er klodens, Moder Jords velbefindende så meget på agendaen. Ved du hvad det koster miljømæssigt at have de der servere kørende ovre hos Google og de andre? Det må der også findes en løsning på.

Og så er jeg slet ikke kommet ind på hvad der sker på det personlige plan, under denne konjunktion. For at være ærlig synes jeg det er spændende at se. Jeg kender ikke svaret på det og må observere hvordan det udspiller sig for dem der har denne konjunktion tæt på i deres eget horoskop. Men ingen tvivl om at det er intenst.

Fuldmånen i Krebsen d. 10. afslutter det eklipsepar, som startede for 14 dage siden ved Vintersolhverv med eklipse i Stenbukken. Tiden imellem eklipser er generelt en tid for ukontrollerede forandringer, og læg så dertil, at Uranus er stationært direkte og dermed meget effektfuld! Jeg tror at fuldmånen i Krebsen bringer en mulighed for at få os ned i hjertet og mærke efter, og få lavet nogle af de afslutninger med kærlighed, som er på agendaen lige nu, og som er nødvendige for at vi kan gå ind i den nye tid