Vil du læse astrologi?

Vi tager magien tilbage

Vil du læse astrologi?

Hvis du er begyndt at interessere dig for dit eget, dine venners og dine ex-kæresters stjernetegn, opstår der naturligt et ønske om at lære mere om astrologi. Der er noget der hænger sammen, oplevelsen af et mønster, som kan gøre dig klogere på dig selv og andre. Astrologien er en omfattende og universel videnskab, og så snart man begynder at fange en flig af det mønster der åbner sig for én, kan man nemt få lyst til at vide og forstå alt. Her kan det svært at orientere sig i den jungle som tilbydes på markedet. 

Der er forskel på, om man gerne vil læse astrologi for selv at vide mere, eller for at blive astrolog. Der er en tendens til, at fremstille det som et drømmeliv på sociale medier at blive astrolog, eller ‘arbejde med det spirituelle’. Jeg vil kategorisere astrologien som en videnskab, men det stiller naturligvis også krav til dem som vil lære mere, om ikke at springe over hvor gærdet er lavest. En astrolog er ikke en cirkushest på sociale medier. Det er et lidt ensomt job, hvis man gerne vil fordybe sig i astrologien. Hvis man vil gøre det ordentligt har man ikke tid til at tage så mange selfies og lægge op, eller at fokusere så meget på sig selv. Det er lidt som ethvert andet studie, indtil man har opbygget en enorm viden om emnet er man faktisk bare nødt til at sidde og læse en masse og arbejde en masse.

Hvad lever astrologen af?

De fleste fra den ældre generation, som i dag lever som astrologer 100%, er kommet ind i det liv med en arv og på overførselsindkomster, som var nemme at få i 70’erne, 80’erne og 90’erne, og så kan de jo være etablerede pensionister i dag med et hus, som de fik billigt dengang (ejendomsmarkedet var ikke umuligt at komme ind på uden to fuldtidsindkomster, som det er i dag). Det er sådan de kan leve af det. Ellers kan det godt være svært at tjene nok til at betale husleje og forsørge sine børn. Man kan tjene penge på at tage klienter, skrive Stjernetegn til etablerede magasiner, og undervise. Og der skal selvfølgelig også indregnes at man skal trække skat og moms fra sin indkomst (alt dette kan jeg anbefale at man får hjælp til at gennemskue af en revisor), og så kan det være at man også gerne vil spare op til pension. Så der skal altså tages en pæn del klienter ind, for at man har råd til de basale fornødenheder hver måned. Hvis man vælger at satse på at finde en mand som betaler regningerne, og man endnu ikke befinder sig i et committet forhold til netop den mand som har lyst og råd til det, så lad være med at gå i gang, i en umulig drøm om at du møder ham på vejen. Det er virkelig økonomisk usikkert, og lidt gammeldags. Jeg kender så mange kvinder, som fuldkommen urealistisk stadigvæk går og håber på at finde en mand som vil forsørge dem. Hvorfor skal det være manden der betaler? Det hænger ikke sammen (for dem der allerede har indrettet sig på den måde er det fint for dem, det kan man jo vælge at gøre af forskellige årsager, f.eks. fælles børn – jeg taler om at leve på drømmen om at finde en der vil betale regningen og ordne alt det hårde, a  la Pretty Woman-filmen, som jeg i øvrigt så forleden. Hold da op, der er sket meget siden hun var idealet!).

Så det var lidt om at ville leve af at være astrolog, håber ikke jeg har fået skræmt dig væk, haha. 

Når det kommer til at ville lære mere, findes der masser af muligheder. Så kan man jo altid finde ud af hen ad vejen hvad man vil bruge det til. Indenfor astrologien har der worldwide udviklet sig en masse forgreninger af astrologien, som nogle gange kan bevæge sig ret meget væk fra den traditionelle astrologi.

Skoler og tendenser

Især er den esoteriske astrologi blevet stor her i Danmark, det er den der undervises i på Astrologisk Akademi. Den esoteriske astrologi er en særlig gren indenfor astrologien, som er ret ny. Ophavskvinden hedder Alice Bailey, og hun introducerede den i sin bog ‘Esoteric astrology’ fra 1936. Det er en form for spirituel astrologi, som arbejder med nogle andre planeter og herskerskaber end man gør indenfor den traditionelle astrologi. Det er her man er begyndt at tale meget om ‘energier’og ‘stråler’. Man taler om, at sjælen er kommet ind i denne verden for at nå sit højeste udviklingspotentiale.

Der er kølvandet heraf opstået en række nye skoler, som er startet af tidligere elever på Astrologisk Akademi. Der er derfor rigtig meget fokus på esoterisk astrologi for tiden her i Danmark. Astrologisk akademi henviser på sin hjemmeside til alle de skoler som findes i Danmark, og nævner også de skoler som er lukket: https://www.astrologeridanmark.dk/skoler.html

Det er en anden måde at tale astrologi på end indenfor den traditionelle astrologi.

Jeg er selv uddannet fra Irene Christensen Instituttet som undersøger astrologien ud fra et traditionelt og psykologisk perspektiv, og her snakker man ikke om stråler og energier. Der er f.eks. underviserne Tina og Henrik Bisbo, som er meget dygtige. De er begge uddannede diplomastrologer fra London Faculty of Astrological Studies, som fokuserer på det videnskabelige aspekt af astrologi, altså det som kan underbygges ved hjælp af data. I gamle dage var det jo Christian Borup, som var den store stjerne, og ham er jeg så heldig at jeg selv har været på kurser hos. Han døde desværre alt for tidligt. Men det er jo stadig muligt at læse nogle af alle de artikler og bøger som han nåede at skrive, de kan også lånes på biblioteket, bare søg på Christian Borup.

Og så er der muligheden for at tage kurser online hos internationalt kendte astrologer. Jeg synes selv at det kan være fristende, fordi nogle af dem nærmest er stjerner. De har skrevet kendte bøger og man ser dem på YouTube og andre medieplatforme, hvor de har masser af følgere. Men husk at lige at tage højde for, at amerikanerne helt generelt er rigtig gode til at putte glimmer på tingene. Jeg vil råde til at man først tager en uddannelse på dansk i Danmark, for at få det grundlæggende på plads. Det er så vigtigt at for at forstå sammenhængene og kunne forholde sig kritisk til noget af alt det, som man hører og ser. Når man så har fået det grundlæggende på plads kan man begynde at tage internationale kurser, som overbygning eller krydderi, for at lære nye ting. Og ellers anbefaler jeg at tage en internationalt anerkendt uddannelse i udlandet, hvis det skal være på engelsk.

Der er altid nogle suspekte typer i omløb, som bare har læst lidt hist og pist, og taget nogle dyre online kurser hos kendte astrologer, som har svært ved at formulere hvad de har lært. Men de kan også kalde sig astrologer. Der mangler et sprog, og nok også noget grundlæggende viden. Det hele bliver meget hurtigt floskler og alle aspekter giver universelt ‘nogle meget powerfulde energier, hvor man virkelig tapper ind i sin power’ (ja, power bliver gentaget igen og igen). Det kan man jo ikke bruge til så meget, og det er ærgerligt at forfladige astrologien på den måde, eller ikke at kunne udtrykke hvad man mener. For i virkeligheden handler astrologi ret basic om mennesker og deres liv, og jeg har en opfattelse af at den meget snak om diffuse energier giver mulighed for at flygte fra virkeligheden. Jeg kan selv bedst lide når man kan bruge astrologien til at se tingene som de er, og de er ikke altid lyserøde, men der er samtidig også altid mulighed for vækst i kriser.

Har du læst med så langt her, kan jeg lige så godt også fortælle lidt om, hvordan jeg selv kom ind i astrologien for over 30 år siden. Det er faktisk den ting i mit liv jeg har været mest vedholdende med. Da jeg var 18 flyttede jeg til Italien, fordi jeg havde lyst til at bo der mere end noget som helst andet. Det var en hård tid, hvor jeg blev tvunget til at blive voksen meget hurtigt. I de år jeg boede der gik Pluto i transit henover min måne og sol i skorpionen i 8. hus Det forstod jeg først noget af meget senere, da jeg vidste mere om astrologi.

Jeg arbejdede på det tidspunkt i en dynebutik i Rom. Med en dansk chef, som ikke var Lars Larsen, det var længe før han kom så langt. Det var en lille eksklusiv luksusbutik tæt ved den spanske trappe. En aften kom en mand ind tæt på lukketid, og han skulle ikke købe noget, han ville bare forære mig en bog. Jeg var jo en kæmpe læsehest, men jeg kunne ikke finde ud af at læse italienske bøger, selv om jeg kunne tale italiensk i dagligsproget. Mit sprog var ikke avanceret nok til at læse romaner, jeg var på tegneseriestadiet. Som teenager var jeg naturligt på vagt over hvad alle voksne ville have af mig, men det skal så også siges, at han sagtens kan have været 25 og virket meget voksen for mig på det tidspunkt. Men han ville ikke have noget af mig. Han var venlig og gik igen. Den bog han havde givet mig var en slags kalender, hvor der til hver måned var en beskrivelse af det enkelte stjernetegn. Dengang anså jeg astrologi for at være noget, som kun tosser kunne tro på. Jeg undrede mig meget over at han uden videre havde givet mig sådan en bog, og stak den ned i tasken og tog den med hjem. 

Jeg startede med at læse om Vædderen. Det er jo det første tegn i dyrekredsen, så det har nok også været på side 1. Men jeg havde ne særlig interesse i Vædderen, fordi jeg var op over begge ører ulykkeligt forelsket i en Vædder. Han var 12 år ældre og vi havde et forhold, men det var på hans præmisser, og vi var ikke kærester, vi ‘sås’ bare som kærester, men i al hemmelighed, fordi han var forlovet. Det er jo en klassisk historie, men kun dem der har prøvet det ved hvordan det er at være i. Havde det været i dag havde det nok været me-too, men dengang tænkte man ikke sådan, og det var i Italien, som er et meget maskulint land, det var faktisk meget normalt at man som pige skulle passe rigtig godt på sig selv. Og jeg følte jo at han beskyttede mig, og håbede bare at han ville blive min. Men på mange måder forstod jeg hverken ham, mig selv eller vores forhold, jeg kunne bare ikke stoppe det, selvom det gjorde mig dybt ulykkelig, men selvfølgelig til tider også dybt lykkelig.  

Vædderen og Skorpionen

Da jeg læste om Vædderen var der noget som gik op for mig, i forhold til at forstå hvorfor han var som han var, og selvfølgelig især da jeg begyndte at læse om mig selv, Skorpionen. Jeg følte at jeg fik svar på nogle af de mærkelige ting, som jeg slet ikke havde kunnet sætte ind i en sammenhæng. Som teenager har så mange spørgsmål, og følelsesmæssig tvivl, og jeg har ikke rigtig haft nogle forældre, som kunne skabe den tryghed for mig. Jeg følte at astrologien kunne fortælle mig jeg var normal, jeg var bare Skorpion, og det var okay. Og han var bare Vædder, det var derfor han var som han var. (Læs: utroligt sexet, uimodståelig og ufølsom). Selvfølgelig var jeg skeptisk. Men det var sådan det startede. Og så begyndte jeg at læse alt hvad jeg kunne komme i nærheden af.

I Italien kunne man godt snakke åbent om stjernetegn, selvom mange selvfølgelig ikke troede på det. Men man er nok bare mere åben dernede for de irrationelle dele af menneskelivet, end man er her i Danmark, hvor vi lever efter en enormt rationel konsensus. Her i Danmark er det pludseligt og overraskende blevet meget moderne i den seneste tid, men der er mange som hader astrologi. Jeg mener ikke bare at de ikke tror på det, eller at de ikke interesserer sig for det. Jeg mener, virkelig HADER astrologi. Altså, de kanaliserer al deres vrede ind i det. Efter at jeg var begyndt at interessere mig for astrologi og rigtigt begyndte at grave ned i den viden, holdt jeg det hemmeligt i mange år. Og grunden til at jeg var nødt til at holde det hemmeligt, var at omverdenens fordømmelse. Den skam som ret grusomt kunne overføres på mig, hvis jeg afslørede mig selv, lærte mig at skjule den del af mig selv. Selvom jeg altid har været ret modig, blev jeg da jeg var yngre, faktisk ret intimideret af det. Men efterhånden som jeg er blevet ældre, og selvfølgelig også godt hjulet på vej af at det er blevet mainstream, har jeg indset, at det faktisk er deres problem og ikke mit. I virkeligheden handler det faktisk nok om et had imod kvinder og de kvindelige værdier, lidt a la det had, som jeg også oplever bliver rettet imod sygeplejersker når de råber højt.

Efter jeg var flyttet til København, færdig med uddannelse, og tjente penge, begyndte jeg at tage astrologi-uddannelsen på IC Instituttet. Jeg vidste ret meget i forvejen, men jeg synes at der er kommet struktur på min viden ved at tage uddannelsen, jeg blev rettet i nogle af mine misforståelser, jeg var nødt til at argumentere for hvad jeg troede, og ikke mindst skulle jeg skrive opgaver.  

Jeg synes at der er alt for mange derude nu, som kalder sig astrologer, men som bare trækker et eller andet almengyldigt sniksnak om hvad de personligt synes det vil sige at være menneske direkte ud af røven. Det skal være baseret på viden og empiri, ellers står jeg af. Mange får fejlagtigt den opfattelse, at det er ‘spirituelt’, og så kan man bare føle sig frem, som en slags clairvoyant, og mærke ‘planeternes intentioner’. Mon ikke det også er fordomme om at vi allesammen er sådan, der er skyld i latterliggørelsen af astrologien. Det er simpelthen ødelæggende for faget. Hvis jeg skal give et råd med på vejen, så er det at gøre det seriøst.

 

Ingen kommentarer

Tilføj din kommentar