Hvad er en Stjernesti egentlig?

Vi tager magien tilbage

Hvad er en Stjernesti egentlig?

En stjernesti er en sang, som man brugte til at navigere efter i gammel tid. Det er en lang, lang sang, med mange afsnit, som man skulle kunne udenad. Den indeholdt nemlig en præcis liste over hvilke stjernebilleder, som skulle vise sig over horisonten i en bestemt rækkefølge, når man om natten sejlede uendeligt lange strækninger over stillehavet i sin lille kano. Navigatørens evne gælder liv og død; han skal kunne mærke dønningerne under bølgegangen, som drives af vinden. Bølgegangen afhænger af små atoller og undersøiske bjergtoppe, ja, hele landskaber dybt nede i havet. At følge dønningerne og aflæse deres betydning var en kunstart, som livet afhang af. I dag har sømændene helt andre teknologiske hjælpemidler, når det handler om at navigere på havet.

Stjernerne kan stadig hjælpe os med at navigere i livet, også for os som opholder os det meste af tiden på landjorden. Astrologi er en gammel videnskab om hvordan universet er et makrokosmos, hvor bevægelserne i universet kan læses som et kort over hvad der sker i vores liv. Vores liv er afspejlet i planeternes bevægelser, ligesom alle andre ting i verden er en afspejling af hinanden.

Derfor kan en konsultation hos astrologen hjælpe med at kaste lys over de dønninger og bølgegange, som vi møder i livet. En samtale hos mig er nede på jorden, og tager udgangspunkt i at finde ressourcerne i din personlighed, og kan også give svar på, hvor længe en eventuel svær periode vil vare, og hvad den handler om.

Hvis der ikke kan handles i den ydre, fysiske verden, så kan det være at du har brug for at foretage nogle ændringer i din indre verden; måske i din måde at opfatte verden omkring dig på, for at komme ud af denne situation som en klogere, sundere, mindre skrøbelig, mere elskende og elsket person (alt afhængig af hvilken situation du befinder dig i nu).

Planeter kan give os ledespor til at forstå vores liv, men de er aldrig selve årsagen til begivenhederne. Enhver astrolog, som skriver at Pluto eller Saturn ‘gør noget ved nogen’ mener det kun metaforisk – fordi det er mere dramatisk (derfor bliver det læst), det er nemmere at forstå, og ‘de andre gør det også’. Enhver astrolog, som rent faktisk tror på at planeterne gør noget intentionelt ved os, skal du nøje undgå, fordi de skræmmer livet af os med dystre forudsigelser og historier om grusomme kræfter udenfor os selv. God astrologi handler altid om at lede mennesker mod læring og opdagelse af sig selv, og mønstre og valgmuligheder i fremtiden.