Merkur retrograd

Vi tager magien tilbage

Merkur retrograd

Det siges, at sløret mellem de to verdener bliver tynde på denne tid af året. Allehelgensaften, hvor liv og død mødes, og et rum åbner sig imellem den materielle og den mystiske verden.
På Allehelgensaften mindes vi dem der gik forud, og bygger bro imellem os og dem. Det er klart at det er lidt uhyggeligt, men der ligger noget bag de barnlige halloween-masker: en oprindelig tro på at vi kan påkalde de døde, og hvis vi giver dem mad og lækkerier, kan vi være heldige at de vil være os venligt stemt og hjælpe os i livet. Vores liv er en forlængelse af deres. Vores forbindelse til dem er magt. Og det forbinder os med vores rødder.
Det sker i dag, hvor Merkur standser op for snart at bevæge sig baglæns ned i underverdenen i Skorpionens tegn.
I de næste tre uger, indtil den går direkte igen, vil vi blive konfronteret med skygger fra fortiden, og komme på en lille tur ind i vores ubevidste motiver og mønstre. Det fuldender den store rejse, som vi allerede har været på i næsten hele 2019, og vi skulle gerne kende konturerne af landskabet allerede, så det ikke er de store chok som venter denne gang. Der har vi været! Men nu får vi chancen for at standse op og undersøge flere detaljer.
Merkur retrograd er efterhånden blevet et ret kendt fænomen i pop-kulturen, hvor den får skylden for alt fra wifi-problemer til misforståelser og mistede adgangskoder(med rette), men denne gang tror jeg langt mere det kommer til at handle om det ubevidste. Som at rydde op i traumer ved pludselig at huske hvad der virkelig skete, minder, der spiller en et puds, gamle ting fra fortiden, der kommer op til overfladen. Det er jo skorpionen, så det går dybt denne gang. Merkur er på ingen måde følelsesladet eller romantisk, men da disse ting ofte kan have med knuste hjerter at gøre, kan gamle flammer godt have det med at dukke op- og så er det kun fordi de skal minde en om noget.