Lyset fødes i mørket

Vi tager magien tilbage

Photo by "My Life Through A Lens" on Unsplash astrologi krise saturn Pluto fremtid kreativ liv fest

Lyset fødes i mørket

Når verden bliver inficeret af små mikroskopiske krigere, som gør djøfferne ligegyldige og kassedamerne til helte, så er der noget på spil. Måske et helt paradigmeskift.

Det knirker i det etablerede, nogen opdager måske deres egen irrelevans. Dog har vi nok stadig kun set toppen af isbjerget. Så længe man kan tage til Liseleje på Corona-ferie, og betragte det som en krise at man selv skal passe egne børn, er der stadig langt igen.

Lad falde hvad ikke længere kan stå

Det må være mantraet for 2020. Lad os prøve at se nærmere på om vi kan blive klogere af at læse i stjernerne. 

De fleste astrologer har deres egne yndlings-teorier. Og ofte taler vi om Saturn-Pluto konjunktionen i januar, som faldt sammen med at de første Covid-19 tilfælde uden for Kina viste sig. 

Mange astrologer så frem til den konjunktion med lige dele rædsel og spændt forventning. I astrologiske miljøer havde man talt om den i flere år. Der var ingen tvivl om, at noget ville ske. Det var bare umuligt at se hvordan det ville ske. 

Sidste gang vi så Saturn-Pluto i konjunktion i Stenbukken var i 1517, samme uge, som Luther hængte sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Det startede som bekendt et oprør mod den katolske kirke. Et oprør, som ændrede en hel verdensorden, medførte krige og omvæltede det økonomiske system. 

Store forandringer kan man sjældent forudsige. Kunne man det, ville vi som mennesker sørge for at forhindre dem. Der er intet vi frygter mere end ægte forandring. På trods af at vi bedyrer det modsatte og køber os fattige i selvudvikling. Derfor kan man egentlig også sige, at det kun er igennem kriser, at vi virkelig udvikler os.

Det er jo også først i bagklogskabens ulideligt klare lys, at vi kan se, hvad Martin Luthers handling betød. 

Krisen i 2020

Men hvad har denne gang udløst en destabilisering af samfundet?

For mig at se startede det allerede med solformørkelsen i begyndelsen af juli 2019.  En fuld formørkelse kan skabe ringe i vandet i op til et halvt år efter den finder sted. Den indvarsler afslutningen af noget vigtigt. Denne solformørkelse fandt sted i Krebsens tegn. Solen gik i opposition til Saturn og den sydlige måneknude i Stenbukkens tegn.

Krebsens tegn står for hjem, traditioner og familie, mens Stenbukkens tegn står for hårdt arbejde, ambitioner og karriere.

Saturn i Stenbukkens tegn, hvor den har hjemme, tog altså imod denne solformørkelse, og bar den med til sit besøg hos Pluto i Stenbukken. Et meget potent møde, som havde den eksplosive kraft i sig, der skal til for at ændre alt.

Læg også mærke til, at de samfund som i første omgang blev hårdest ramt at epidemien, var de samme samfund, som havde set folkelige oprør og store demonstrationer i efteråret 2019. Altså lige inden epidemien brød ud, og i kølvandet på solformørkelsen. De lande var Kina (Hong Kong), Iran og Chile, hvor man næsten kunne føle udstrømningen af et samfunds vrede. Som en slags forvarsel om, at forandringer var på vej. 

Saturns rolle

At Saturn var i opposition til formørkelsen gav et varsel om ekstrem modgang. Jeg var faktisk også en af dem, som gik lidt amok under solformørkelsen i 2017, som jeg overværede i USA. Der var mange dystre varsler om den solformørkelse i Løvens tegn, men der skete ingenting.

Jeg kan se nu, at der ikke var nogen påvirkning af de maligne planeter, Mars og Saturn. (Jeg ved at mange astrologer modsætter sig at kalde dem det, men faktum er i min verden at når Mars eller Saturn er med i ligningen, så gør man klogt i lige at spænde sikkerhedsselen). 

Saturn var som beskrevet dybt involveret i den seneste solformørkelse, juli 2019 i Krebsens tegn. 

Her i foråret 2020 er krisen over os i hele verden. Karakteren af krisen er ukendt for os, og reducerer os til en næsten infantil frygt. En Pluto-frygt, som er frygten for udslettelse. Vores bevidsthed om, at hele vores fundament kan rives væk under os, er vækket. Som karakteriseret af Tarot-kortet Tårnet; et Pluto-kort.
Tarot Tower Saturn Pluto Astrologi Covid-19 Corona Krise Recession Stjernetegn

Civilisationen lukker ned. Det er symboliseret perfekt af Saturn og Pluto sammen. Saturn er de kendte rammer, orden og civilisation; arbejdslivet og økonomien, og Pluto kan lukke alting ned. Pluto er nådesløs, og Saturn står fast. Når de støder hovederne sammen kan du forestille dig billedet af et tilsyneladende solidt fundament, som bryder sammen. 

Samfundet og Covid-19

Vores samfund er i øjeblikket som et fartøj, der navigerer i forgiftede flodmundinger. En ubåd, som muligvis er styret af galninge. I de blindes land er den én-øjede konge, og det er der vi bevæger os lige nu. Der er ingen som ved noget med sikkerhed om denne sygdom endnu, på trods af de ‘eksperter’, som medierne graver frem. Det er en ukendt plage.

Men hvornår slutter denne rutchebanetur så?

Faktisk hjælper Saturn os. Det, der er så svært med Saturn, er at vi skal igennem prøvelser, men det viser sig altid at vi kommer stærkere og mere modne ud på den anden side. Det er den type prøvelser, som vi ender med at være glade for, fordi vi kan se hvor farveløst det hele ville have været, hvis vi var fortsat ned ad den der nemme sti, hvor vi tog det hele for givet.  Saturn hjælper os også med at opbygge et stærkt forsvar. I denne sammenhæng et stærkt immunforsvar imod den virale svøbe…

Den frygt for ødelæggelse, som lige nu er vækket i os, er ikke helt ubegrundet. Vi står på usikker grund, og sprækkerne i fundamentet viser sig. 

Værdier: Uranus i tyren

Vi vil også komme ud med en øget bevidsthed om værdier. Uranus er i Tyren og har stor indflydelse på hvad der sker i verden i denne tid, og i flere år fremover. Den sætter en tone for hvad folk interesserer sig for. I Tyrens tegn er det solide og naturlige værdier. Folk vil ud i naturen, og de vil købe guld og sølv og have fast ejendom. Alle de ting som man ikke kan tage og føle på, vil komme til kort her. 

Økonomien er også vigtig her. Økonomi sætter klangbunden for alt andet. Økonomisk ruin kan lede til menneskelig ruin i det lange løb. Hvad det kommer til at betyde, at krisen har ledt verden ind i en recession, har vi endnu til gode at se. Men jeg tror at det på en eller anden måde vil være forbundet med, at vi hælder mere over mod Tyre-værdierne; får et fornyet behov for at eje jord og vil føle forbundethed med vores omgivelser, både dyr og familie. 

Den store Himmelfader, der ikke kan nå jorden

Jupiter har deltaget i den store forsamling i Stenbukken, og udover at Jupiter kan være den, der maler tingene fuldkommen ud af proportioner og kan miste jordforbindelsen så meget, at man faktisk letter helt, så er den også en garant for optimisme og for at se solen bag skyerne. Så et vist håb om noget bedre er der i hvert fald til stede, og det er også tydeligt, at krisen spreder håb i befolkningen, om at netop deres dagsorden vil blive opfyldt, når det hele er overstået. Nogle ønsker sig at klimadagsordenen vil blive retningssættende, mens andre ønsker sig at prisen på sommerhuse vil falde, og andre ønsker øget fokus på fællesskabet eller noget helt fjerde. Fælles er, at alle er overbeviste om at deres egen dagsorden vil blive prioriteret efter krisen er drevet over. Det er Jupiter-indflydelsen vi ser spille med her, ifølge min mening. 

Jupiter var først i konjunktion med Saturn og Solen, hvilket faktisk var nok så signifikant, og gik derefter videre til at danne konjunktion med Pluto, hvilket den vil gøre igen til juli og november. Når den når sidste konjunktion til november 2020 tror jeg at vi kan håbe på, at der bliver sat en effektiv prop på alt dette her. Verden kommer ud af respirator og gør et uventet comeback, efter at Jupiter endelig gør sig fri af Pluto. 

Så kan vi forvente os at vi lever i en anden verden end før. Men forhåbentlig med stærkere immun-systemer. 

Eller systemer til at modstå sundheds-kriser. 

Er der overhovedet nogen som har tænkt over, at det kunne have været noget meget værre som pest eller ebola, der havde ramt verden? 

I virkeligheden er vi heldige, og vi får nu tid til at ruste os mod eventuelle stærkere kræfter. 


Fortsættelse følger… om Mars og Saturn i Vandmanden!