COVID-19 2020

Vi tager magien tilbage

COVID-19 2020

Saturn gik retrograd d. 11. maj og Mars gik i Fiskens tegn d. 12. maj, hvor den vil chille indtil juni, hvor den vil bevæge sig ind på sin mere krigeriske hjemmebane i Vædderen.

Saturn er retrograd lige indtil 29. september 2020 – den starter i Vandmanden og slutter i Stenbukken. Skyggen fra den retrograde periode vil følge os indtil d. 1. januar 2021. Dette er også Saturns endelige farvel til Stenbukken, inden den flytter ind i Vandmanden for at forblive i de næste 2,5 år. Det vil blive en tid med transformation, hvilket blev understreget da Saturn trådte ind i Vandmanden og dannede nøjagtig konjunktion dér med Mars d. 31. marts. Samtidig med de nye magtbeføjelser til politiet og tab af vores frihedsrettigheder. Det er en mærkelig situation, hvor tidligere ukrænkelige grænser overskrides med folkets velsignelse.

   I modsætning til de mere forbigående krusninger i vandoverfladen, som Merkur medfører når den er retrograd – hvilket sker ret ofte, og efterhånden er alment kendt – så kan der ske dybdegående ændringer i samfundet, når Saturn er retrograd. Hvilket sker sjældnere, og længere tid ad gangen. Saturns retrograde bevægelse er ret konsistent, og når vi ved hvad vi har med at gøre, kan vi bevidst arbejde med at ændringerne falder ud til vores fordel. Som altid med Saturn er der en stor mulighed for vækst. For modning gennem modgang.

Og selvfølgelig handler det denne gang om Covid-19 – hvad ellers. Er du ikke træt af at høre om det endnu? 

Der er ingen vej udenom det; vores nuværende Saturn retrograd vil have indflydelse på hvordan vi oplever vores liv med pandemien igennem de næste 4-5 måneder. 

Og Saturn er her ikke for at please nogen, så det er ikke sikkert at det bliver så sjovt for den gennemsnitlige del af befolkningen.

Umiddelbart kan vi se Saturn retrograd tilbage til de sidste grader i Stenbukken som en indikation af, at der er noget som skal revurderes, som vi allerede har været igennem. Jeg tror at vi vil se at smittetrykket stiger når vi åbner igen, og at nogle ting derfor vil være nødt til at lukke ned igen. Måske vil nogle af de ting som vi ser frem til at opleve snart igen – som f.eks. koncerter og fester – ikke kunne blive til noget alligevel. Misforstå mig ikke – jeg synes vi er klar til at åbne igen, og virus er jo nærmest helt udraderet i store dele af landet. Men jeg tror ikke at vi slipper for en hel del skuffelse i forbindelse med genåbningen, når jeg fortolker det astrologisk. Jeg håber selvfølgelig næsten at jeg tager fejl, og at Sundhedsvæsnet ikke vil blive udsat for presset. 

Saturn står for restriktioner. Og de restriktioner som fulgte, da Saturn sidst var i de seneste grader af Stenbukken, kommer vi nok til at beholde lidt endnu. Nedlukning, social distancering og fysisk grænsesætning er alle klassiske Saturn-begreber, og Stenbukken repræsenterer samfundsindretning og økonomi.

I den forbindelse er det også interessant at Mars kommer til at opholde sig så meget tid i Vædderen under Saturn-retrograden. Som jeg skrev i mit forrige indlæg, så kan Saturn og Mars sammen virkelig lave ballade, og alt dette her med hat og nedlukning startede da Mars og Saturn mødtes på 0 grader Vandmanden. 

Det er sjældent at Mars opholder sig så længe i sit eget tegn, men pga. retrograden i 2020 (jo, 2020 er retrogradens år, en lang pause med indlagte pauser), vil den være hjemme i Vædderen fra d. 27. juni og indtil 6. januar 2021. Og den starter sit indtog her med at lave en sekstil til Saturn. Den blinker så at sige lige til Saturn og giver en tommelfinger op, for herfra står de begge stærke i eget tegn og kan arbejde sammen om et fælles mål. Desværre kan det fælles mål være lidt anstrengende for os andre, da det kan udmønte sig i at Mars i Vædderen bruger sin enorme styrke til at udøve vold, for at håndhæve Saturn i Stenbukkens retningslinjer. Så jeg synes ikke umiddelbart at det ser ud som om, at vi vil få meget friere tøjler i anden halvdel af 2020.

Når det er sagt, så er det selvfølgelig også en situation som indeholder en masse positive muligheder for at forny vort samfund. Husk på, at kun gennem krise udvikler vi os. Så jeg tror også, som så mange andre har sagt før mig, at det er rigtig vigtigt nu at vi gør os klart hvilken retning vi gerne vil i. Både som samfund og i vores personlige liv. Frygt og konspirationsteorier er spild af liv, men det er det også at blive ved med at overhøre sig selv. Nu har vi fået en mulighed for at mærke efter og tænke efter (og så er det da en skam at smide den væk med at bruge sin tid på tvivlsomme YouTube-videoer om reptiler og kabaler).

Traditionelt bremser Saturn retrograd ned for det, som  vi hver især forestiller os er vores ‘normale’ aktivitet. Det er en god ting, for det giver os mulighed for at sætte farten ned og udvikle bedre metoder til at nå et bestemt mål eller få afsluttet et projekt. I tilfældet Covid-19 er det yderst nyttigt. Spørgsmålet er, om vi kan finde ud af at gøre det rigtige som samfund. Det er jo også vigtigt at vi ikke bare læner os tilbage og venter på at nogen skal komme med en vaccine. 

Saturn styrer alle strukturer, lige fra traditionelle familiestrukturer, fundamentet for vores hjem, finansielle institutioner, velfærdssamfundets opbygning, DNA-strukturer og skelet!

Saturns styrer de regler og begrænsninger, som styrer menneskers liv og samfund. 

Men Saturn hjælper os i høj grad også. Med at sætte vores egne grænser. Med at lære at sige Nej! Med nøje overvejelse, og brug af fornuft og rationalitet, når det er nødvendigt. Uden Saturn ville vi for evigt rende rundt som uansvarlige studerende uden fast bolig; det er Saturn der hjælper os med at mestre de projekter vi har påbegyndt og at påtage os ansvar i livet. 

Så nu hvor Saturn er retrograd vil vi i højere grad træde tilbage, vurdere det større perspektiv, og lægge en plan for at forbedre tingenes tilstand. Saturn retrograd er på ingen måde en periode man skal frygte, da det faktisk klæder Saturn ret godt at være retrograd, og det er heller ikke en periode hvor tingene står stille – men det vil de nok fortsat gøre under det meste af denne retrograd, da så mange andre planeter er retrograde samtidig i år. 

Men én ting, som er god at skrive sig bag øret, er at du ikke behøver at påbegynde noget nyt lige nu. Du behøver ikke tage mere ansvar, du behøver ikke flere forpligtelser. Tiden er ikke helt oplagt til at starte noget nyt op, som medfører en masse nye opgaver (note to self). 

Det er bedre at skalere ned i retrograd-perioden. Denne tid handler om håndtere det ansvar og de forpligtelser, som allerede ligger der, og få taget hånd om dem. Vi er nødt til at bruge tiden på at omorganisere, genforhandle og omstrukturere strukturerne for vores liv, som det er. Det kan i sidste ende eliminere en masse spildtid og frustration fra dit liv, så vær ikke bange for at blive indenfor og omorganisere, på alle niveauer! Og selvom tiden umiddelbart taler for det, så har vi mennesker jo altid en tendens til at ville starte alt muligt nyt op, og har svært ved at vænne os til den stilhed som det giver at stoppe op og se sig tilbage. Men det er altså det bedste råd lige  nu at gøre netop dét.