Forandringernes tid

Vi tager magien tilbage

Photo by Buzz Andersen on Unsplash

Forandringernes tid

Kan du stå imod presset?

Weekendens møde imellem mastodonterne Saturn og Pluto i Stenbukkens tegn var en stor astrologisk begivenhed. Du føler sikkert forandringernes vinde opbygge momentum i dit liv lige nu.

Her vil jeg uddybe lidt hvorfor det er, at vi astrologer taler så meget om denne begivenhed.

Saturn tester integriteten i din livsstruktur: Alt, hvad der er svagt eller ikke er blevet bygget på et stabilt fundament, har en tendens til at falde sammen. Så du kan bygge det op igen. Hvis der er et område i dit liv, hvor du i en rum tid har forsøgt at fuge revnerne i fundamentet, så sætter denne transit en stopper for lappeløsningerne nu, og insisterer på at bryde det hele ned, for at bygge noget solidt op i stedet. Der kan være tab og sorg forbundet med dette, da vi jo netop har løbet rundt med den fugemasse for ikke at miste den gyngende grund under os – det var jo trods alt et fundament at klamre sig til, om end det var skrøbeligt.

Igennem Saturn opnår vi til gengæld den slags mestring, som kommer af mange års hårdt arbejde. Udadtil kan dette manifestere sig som fremskridt og succes indenfor dit felt, mens der indvendig sker en modningsproces.

Saturn markerer også overgange mellem livsfaser. En tid til at give slip på den ene fase i dit liv, så du kan åbne døren til den næste.

En passage som kan være smertefuld, fordi det næsten altid medfører en følelse af tab, når vi tager afsked med det genkendelige.

Ligesom når efterårs bladene falder kan du opleve, at en fase ​​falder bort. Et forhold kan slutte, hvis det ikke længere tjener nogen af ​​parterne. En karriere kan nå sin afslutning, hvis du er klar over, at du ikke længere vokser og trives med det du laver dér. Men det er ikke sikkert, at du selv bestemmer hvad der sker.

“Afslutning” og “tab” er alvorlige ord, men det er oplevelser, som er en nødvendig del af livet. Hvis du står midt i en afslutning lige nu, kan dette være en periode hvor du tillader dig at sørge. De tårer som du græder nu, kan sprede nye frø af håb for fremtiden og hvad der skal komme efter. 

Saturn er en streng mester, men hans cyklus er fremadskridende. Efter en afslutning er der altid en ny begyndelse. Når frugten af ​​den gamle høst er væk, kommer tiden til at så et nyt frø. 

Og så er der Pluto.

Pluto kan bringe dig tæt grunden til at leve. Da Pluto har at gøre med den dybe essens, kan der opstå en intens reaktion, når den berører dit horoskop og en del af din psyke…

Nogle mennesker oplever en Pluto-transit som en trussel. Hvis du generelt undgår reelle trusler der er til stede i livet, kan følelsen være et ubevidst forsøg på at genvinde fornemmelsen af ​​at være i live. Hvad der trues er din følelse af stabilitet og orden – som kan blive en måde at forsvare dig selv mod livet på.

Du kender det godt, f.eks. fra sceneskræk. Din krop føler sig i fare pga. noget som du gerne vil gøre (tale foran folk om ting, du brænder for). Hvis du kommer over sceneskrækken og taler, er der gode chancer for, at du føler dig mere levende i det øjeblik end nogensinde før.

Du kan føle dig ophidset og bange på samme tid overfor noget, som du rigtig gerne vil. Med Pluto kan du møde en følelse af at “Jeg er født til at gøre dette, men jeg tør ikke”. Pluto går kompromisløst efter at skrælle alle lagene af for at nå ind til kernen. Den insisterer på at vi mærker livet, og tillader os ikke at gå bedøvede rundt. Men us kids know: Det gør ondt at fjerne bedøvelsen.

 

Saturn og Pluto sammen kan forårsage voldsomme ændringer og nye begyndelser.

Når disse to sværvægtere er sammen, kan forandringspresset være overvældende. Det ser vi i samfundet, og du vil også være berørt af det personligt, hvis konjunktionen berører dit fødselshoroskop. (Få det evt. lagt hos mig, hvis du ikke kender det). 

For nogle opleves dette som bogstavelige afslutninger i et område af livet. Nu er det mere end nogensinde tid til at fokusere på essensen eller det essentielle i dit liv:

Hvilke forældede opfattelser kan du tage afsked med? Hvad er formålet med dit arbejde? Og med dit forhold? Hvilken type liv prøver du at opbygge for dig selv? Og din familie? Er de mål du arbejder hen imod på linje med din dybeste essens og det, som du egentlig gerne vil opnå med livet? Trives du? De områder hvor noget forsvinder, vil allerede være svækkede. 

Men bare vent. For så kommer Jupiter!

Jupiter passerer gennem Stenbukken senere på året og går flere gange henover de grader, der nu er påvirket af Saturn-Pluto-forbindelsen.  

Jupiter er gavmild, og Jupiters ankomst her tyder på en periode med ny vækst, som vil blive endnu bedre fordi den bygger på et stærkere fundament. Tænk på at de nødvendige ændringer, du foretager nu ret hurtig vil begynde at give positive resultater. Jupiter kommer med belønningen efter ændringen er sket.

Stenbukken, der hvor det hele foregår lige nu, handler ligesom Saturn om selvdisciplin (Saturn er traditionel hersker i Stenbukken). Så i stedet for at blive overvældet af presset, så er det tid til at dykke dybt ned i dit livsformål og begynde at implementere planerne for at nå dine egne mål. Med livet. Det er ikke småting der sker lige nu.